Σύσταση «αύξησης θέσεων» με τιμή στόχο τα 14 ευρώ (από τα 11 ευρω προηγουμένως) εξέδωσε για την μετοχή της Lamda Development η Euroxx χρηματιστηριακή,  με τους αναλυτές της Ανδρέα Σουβλερό, CFA και Βαγγέλη Καρανίκα, να εκτιμούν πως η εταιρεία προσφέρει σημαντική ευκαιρία αύξησης της καθαρής τρέχουσας αξίας (NAV), εκτιμώντας το περιθώριο ανόδου της ( NAV)  στο 78% εντός του χρονικού ορίζοντα της  υλοποίησης του project του Ελληνικού. Παράλληλα, σημειώνει πως η Lamda σχεδιάζει να προχωρήσει σε IPO  (νέα εισαγωγή στο χρηματιστήριο) των Lamda Mall το 2022, αποκρυσταλλώνοντας έτσι  κρυφή αξία και ανοίγοντας το δρόμο και για τη διανομή μερίσματος.

Η  καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της εταιρείας έφτασε τα 1,392 δισ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί με αναπροσαρμοσμένα κέρδη κέρδη 306 εκατ. ευρώ λόγω Ελληνικού, ενώ  η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount έκπτωση) 6% ως προς την εσωτερική της αξία.

Η  Lamda έχει εξασφαλίσει ήδη συμβόλαια προπώλησης αξίας 700 εκατ. ευρώ κυρίως από τις βίλες και την μαρίνα (MRT), με το στόχο έως το τέλος του 2021 να έχει εξασφαλίσει στα 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που επαρκεί για την  χρηματοδότηση του έργου για τα πρώτα πέντε χρόνια, αρχίζοντας μάλιστα  να δημιουργεί και θετικές ταμειακές ροές. Η  έναρξη των έργων υποδομής έχει προγραμματιστεί το α’ εξάμηνο του 2022 (ο πρώτος διαγωνισμός εντός Νοεμβρίου) και θα ακολουθήσουν τα κτίρια στο β’ εξάμηνο, ενώ το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το Vouliagmeni Mall καλύπτει ήδη το 60% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών,  η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται κατά 0,98 φορές της λογιστική της αξία για το 2021 (P/BV), 0,88 για το 2022 και 0,80 για το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών