Δύο διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα και ένα βραχιόλι με ρουμπίνι και διαμάντια που πρόσφερε ο σύζυγός της στη Δούκισσα του Ουίνδσορ την πρώτη επέτειο του γάμου τους θα βγουν σε δημοπρασία στη Γενεύη αύριο 9 Νοεμβρίου, από τον οίκος Christie’s.

Ένα μπλε βελούδινο κουτί που φέρει την ετικέτα “bracelets of Queen Marie Antoinette” περιέχει τα διπλά βραχιόλια, το καθένα από τα οποία αποτελείται από 112 διαμάντια σε τρεις σειρές και ένα μεγάλο κούμπωμα barrette.

Η αξία των βραχιολιών, ιδιοκτησίας μιας ευρωπαϊκής βασιλικής οικογένειας, αναμένεται να φτάσει τα 2-4 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε ο οίκος Christie’s.

«Το να βρίσκεις κοσμήματα με περισσότερα από 200 χρόνια γαλλικής βασιλικής ιστορίας είναι πραγματικά κάτι που θα παρακολουθούν συλλέκτες και παθιασμένοι άνθρωποι κοσμημάτων από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Max Fawcett, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων Christie’s στη Γενεύη.

«Πόσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιος για κάτι από την τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας; Έχουμε δει τα αποτελέσματα των πραγμάτων που πούλησε η Μαρία Αντουανέτα στο παρελθόν, ότι πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν και περιμένω πυροτεχνήματα την Τρίτη», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο AFP, η Marie-Cécile Cisamolo, ειδικός κοσμημάτων στον Christie’s, επισημαίνει ότι η εκτίμηση «δεν περιλαμβάνει μόνο την εγγενή αξία των διαμαντιών, αλλά και τη δυνατότητα του αγοραστή να φορέσει κοσμήματα που φορούσε κάποτε η διάσημη βασίλισσα».

Η βασίλισσα πλήρωσε τα βραχιόλια με πολύτιμους λίθους από τη συλλογή της και κεφάλαια που προμήθευσε ο σύζυγός της, Λουδοβίκος XVI . Το 1791, καθώς η Γαλλική Επανάσταση απειλούσε να ανατρέψει τη μοναρχία, η Μαρία Αντουανέτα έστειλε τα κοσμήματα-κλεισμένα σε ξύλινο κιβώτιο-στον πρώην πρέσβη της Αυστρίας στη Γαλλία, τον Κόμη Μέρσι-Αρτζέντο , για φύλαξη.

Τα κομμάτια είναι ακόμη πιο πολύτιμα επειδή δεν άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Φαίνεται να είναι στην ίδια κατάσταση με όταν τα αγόρασε η βασίλισσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή