Βασιλικά κοσμήματα που βγήκαν λαθραία από τη χώρα την περίοδο της Επανάστασης στη Ρωσία το 1917, μαζί με σπάνια έγχρωμα διαμάντια, προσφέρονται σε δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, αναζητώντας συλλέκτες με… βαθιά τσέπη για να τα αποκτήσουν.
Ένα πορτοκαλί-ροζ διαμάντι βάρους 25,62 καρατίων, που υπολογίζεται σε 3,6 έως 5,38 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,9 έως 5,9 εκατομμύρια δολάρια), σε ένα δαχτυλίδι, είναι ίσως το κορυφαίο αντικείμενο στην εξαμηνιαία πώληση κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s στην ελβετική πόλη τον Νοέμβριο.
«Η αγορά είναι αυτή τη στιγμή πολύ δυναμική και μετά την πανδημία οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν κοσμήματα σήμερα και να αγοράσουν κάτι απτό που μπορούν να απολαύσουν», εκτιμούν οι άνθρωποι του οίκου Sotheby’s.
Για τους συλλέκτες ιστορικών πολύτιμων λίθων, μια μεγάλη οβάλ καρφίτσα με ζαφείρι και διαμάντια και ασορτί σκουλαρίκια από τη κοσμηματοθήκη της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Παβλόβνα, της θείας του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Β’, επιστρέφει ξανά στο φως της δημοσιότητας.
«Ανήκαν στη Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Παβλόβνα της Ρωσίας που ήταν η βασίλισσα της κοινωνικής ζωής στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν σύζυγος του Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ, δηλαδή του γιου του τσάρου (Αλέξανδρος Β’) και διέθετε μια φανταστική συλλογή από κοσμήματα», σύμφωνα με τον Ολιβιέ Βάγκνερ, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.
Η Μαρία Παβλόβνα εμπιστεύτηκε το βασιλικό σετ κοσμημάτων στον φίλο της Βρετανό διπλωμάτη Άλμπερτ Χένρι Στόπφορντ, ο οποίος τα μετέφερε στο Λονδίνο για φύλαξη μαζί με άλλα κοσμήματα. Σήμερα η αξία τους εκτιμάται σε 280.000-480.000 ελβετικά φράγκα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η Μαρία Παβλόβνα κατάφερε και δραπέτευσε από την επαναστατική Ρωσία, ενώ πέθανε τρία χρόνια αργότερα, το 1920, στη Γαλλία. Η καρφίτσα και τα σκουλαρίκια της πωλούνται από μια ευρωπαϊκή πριγκιπική οικογένεια που τα αγόρασε σε δημοπρασία το 2009, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Latest News
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος
«Ακατάλληλη» γκάφα της Μattel - Τύπωσε... πορνογραφικό σάιτ σε συσκευασία κούκλας
Η Μattel κυκλοφόρησε τις κούκλες που τραγουδούν τον περασμένο μήνα, πριν από την κυκλοφορία της ταινίας Wicked