Στις αρχές του μήνα η πλατφόρμα του Netflix εισήγαγε την παράμετρο των παιχνιδιών για την εκδοχή της πλατφόρμας που αφορά το λειτουργικό σύστημα Android. Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει προαναγγείλει ότι εργάζεται και για μία εκδοχή της υπηρεσίας για τις συσκευές της Apple με λειτουργικό iOS.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg οι πολιτικές χρήσης του App Store της Apple είναι αυτές που αποτρέπουν το Netflix από το να εισαγάγει παιχνίδια τα οποία θα είναι απευθείας διαθέσιμα από την πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι η Apple βάζει περιορισμούς στις εφαρμογές τρίτων μερών που λειτουργούν σαν «κόμβοι» παιχνιδιών κάτι που αποτελεί και σημείο αντιπαράθεσης με τις ήδη υπάρχουσες cloud gaming υπηρεσίες όπως τα Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now και Google Stadia. Το μόνο που μπορεί να γίνει εκ μέρους αυτών των υπηρεσιών είναι να προσφέρουν τα παιχνίδια τους μέσω μίας web εφαρμογής, όπως κάνει δηλαδή το Facebook.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Netflix βρήκε σαν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα να κάνει τα παιχνίδια του διαθέσιμα μέσω του App Store. Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια δεν είναι διαθέσιμα μέσα από την εφαρμογή του Netflix, αλλά μέσω της εφαρμογής θα γίνεται η εκκίνησή τους.

Αυτό πάντως είναι κάτι που έχει εφαρμόσει η εταιρεία και στην περίπτωση της πλατφόρμας του Android. Τα παιχνίδια βρίσκονται σε ειδικό tab εντός της εφαρμογής του Netflix αλλά μπορούν να κατέβουν μέσω του Google Play Store.

Προφανώς με τον συγκεκριμένο τρόπο η λειτουργικότητα των παιχνιδιών είναι απόλυτη, ωστόσο το «πρόβλημα» εντοπίζεται στο ότι οι υπηρεσίες παροχής του gaming περιεχομένου πρακτικά δεν είναι ανεξάρτητες. Επιπλέον, με τις υπάρχουσες πρακτικές της Apple πρακτικά είναι αδύνατο σε μία υπηρεσία cloud gaming να «ευημερήσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία