Με πολύ κόπο… αλλά και με αρκετά στηρίγματα από κρίσιμους τίτλους, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 920 μονάδων σήμερα, κατά την «προσφιλή» τακτική των τελευταίων εβδομάδων. Μια τακτική που έδωσε την αφομοίωση των επιπέδων κάθε φορά που κατακτούσε κρίσιμα ορόσημα.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 920,52 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει σήμερα σχεδόν τα 78 εκατ. ευρώ, αλλά με τη ΔΕΗ να διακινεί πάνω από 30 εκατ., επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές συναλλακτικές της επιδόσεις. Θετικά επίσης κρίθηκε από τους εγχώριους αναλυτές ότι παρά τη διήμερη «στάση» του τραπεζικού δείκτη, ο κλαδικός κράτησε τις 600 μονάδες, ένα επίπεδο που θεωρείται κρίσιμο για τη διατήρηση του θετικού momentum που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

Επί της ουσίας η αγορά επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει τον τελευταίο μήνα. Να αφομοιώνει το κάθε επίπεδο πριν δοκιμάσει τα υψηλότερα. Και σε αυτό σήμερα βοήθησαν οι διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς τίτλους, ειδικά σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν στην αναρρίχηση στα τρέχοντα επίπεδα. Και η διόρθωση αυτών των τίτλων έδωσε καύσιμα στην άνοδο άλλων, με τα πρόσημα τελικά να είναι μοιρασμένα.

Για την επόμενη μέρα τώρα, η αγορά χρειάζεται καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες μέρες αυξάνονται τα κρούσματα και επανέρχονται τα σενάρια για νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις από την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, στις 11 Νοεμβρίου, για την οποία έχουν καλλιεργηθεί σημαντικές προσδοκίες. Επίσης, την ίδια μέρα η Κομισιόν αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πάνω από το 6%- ενδεχομένως κοντά στο 7%- έναντι 4,3% τον περασμένο Ιούλιο. Πιθανό είναι ψαλιδιστούν οι προβλέψεις του 6% για το 2022, με τον ρυθμό να “πέφτει” κοντά 4,5-5%, κοντά δηλαδή στην εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo ήταν στους αρνητικούς πρωταγωνιστές με το -2,85% που σημείωσε, με τις Eurobank, Μυτιληναίο και Εθνική να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 1%. Τα στηρίγματα ήρθαν από την Τέρνα Ενεργειακή, που ενισχύθηκε κατά 3,69%, με τις ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών