Μοιρασμένα πρόσημα και διακύμανση εντός 4 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει στους ρυθμούς της ΔΕΗ, αλλά και στην αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,14% στις 922,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,5 εκατ. έχουν διακινηθεί από τη ΔΕΗ.

Κρας τεστ

Η αγορά δοκιμάζει τις αντοχές της πάνω από τις 920 μονάδες, τις οποίες ανέκτησε μετά από σχεδόν δύο μήνες, παραμένοντας προσεκτική στο ρίσκο που αναλαμβάνει. Αυτό όμως που παρατηρείται στις συναλλαγές είναι ότι η διόρθωση επιλεγμένων τίτλων έχει δώσει καύσιμα στην άνοδο άλλων, με τα πρόσημα τελικά να είναι μοιρασμένα και αρκετά εξ αυτών ευμετάβλητα.

Ο παράγοντας πανδημία

Αυτό που χρειάζεται η αγορά, όπως συμφωνούν αρκετοί αναλυτές, είναι η καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες αυξάνονται τα κρούσματα και επανέρχονται τα σενάρια για νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Βέβαια, ο πρωθυπουργός σήμερα απέρριψε αυτά τα σενάρια, αλλά είναι εμφανές ότι το σύστημα βρίσκεται στα όριά του.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα άνω του 2% κέρδη σε ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΔΕΗ, αντισταθμίζουν τις άνω του 1% απώλειες σε Jumbo, Σαράντη και Εθνική. Θετικά λειτουργούν και οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Coca Cola, Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους