Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προειδοποίησε τη Δευτέρα για πιθανή εξάπλωση των προβλημάτων στην αγορά ακινήτων της Κίνας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Από αυτό το καλοκαίρι, η υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης China Evergrande έχει συγκλονίσει τους παγκόσμιους επενδυτές καθώς η εταιρεία προσπάθησε να αποφύγει την επίσημη χρεοκοπία.

Άλλες κινεζικές εταιρείες του κλάδου έχουν επίσης δυσκολευτεί να αποπληρώσουν το χρέος τους , εντείνοντας τις ανησυχίες για ευρύτερες επιπτώσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου – περίπου το ένα τέταρτο της οποίας οφείλεται στα ακίνητα.

«Οι πιέσεις στον τομέα των ακινήτων της Κίνας θα μπορούσαν να πιέσουν το κινεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με πιθανές επιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η Federal Reserve στην τελευταία της έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας , που δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο.

Η έκθεση επεσήμανε το μέγεθος της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κίνας και τους παγκόσμιους εμπορικούς δεσμούς.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης εστιάστηκε στις εγχώριες χρηματοοικονομικές συνθήκες των ΗΠΑ, από τις ιστορικά υψηλές τιμές των χρηματιστηρίων έως τους κινδύνους από την ταχεία ανάπτυξη στα stablecoins — ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με μια σταθερή αξία όπως το δολάριο ΗΠΑ.

Η τελευταία έκθεση της Fed ανέλυσε επίσης τον ρόλο των λιανικών επενδυτών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αστάθεια της χρηματιστηριακής αγοράς νωρίτερα αυτό το έτος , καθώς και τον ρόλο των ξένων επενδυτών σε ένα sell-off των Treasurys τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή