Ένα ακόμη λίαν κερδοφόρο τρίμηνο ανακοίνωσε η γερμανική BioNTech, καθώς η ζήτηση για εμβόλια κατά του κορωνοϊού καλά κρατεί γεμίζοντας τα ταμεία της πάλαι ποτέ άγνωστης βιοτεχνολογικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα τα κέρδη της για το σύνολο των πρώτων εννέα μηνών του έτους να διαμορφωθούν στα 7,1 δισ. δολάρια. Για το ίδιο διάστημα, το 2020, η εταιρεία εμφάνιζε ζημιές ύψους 351 εκατ. δολαρίων.

Σημαντικό στοιχείο είναι, επίσης, πως τα μετρητά που έχει στα χέρια της υπολογίζονται στα 2,39 εκατ. δολάρια, χρήματα που η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέες έρευνες κυρίως για θεραπείες κατά του καρκίνου.

Με την πανδημία να μην καταλαγιάζει, κρατώντας ζωντανή τη ζήτηση για εμβόλια και ενισχυτικές δόσεις, η BioNTech αναθεώρησε εκ νέου ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρονιάς εκτιμώντας πως τα έσοδα της θα φτάσουν τελικά τα 17 δισ. ευρώ, ήτοι ένα δισ. παραπάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη της.

Η αναθεώρηση αυτή έρχεται σε συνέχεια νέων παραγγελιών για εμβόλια που φτάνουν πλέον τις 2,5 δισ. δόσεις! Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαια για επιπλέον 300 εκατ. δόσεις.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική Pfizer, η συνέταιρος της BioNTech, ανακοίνωσε πως «βλέπει» τις πωλήσεις της από το εμβόλιο στα 36 δισ. δολάρια για το 2021, αλλά και πως για το 2022 εκτιμά πως οι πωλήσεις της θα κυμανθούν πάνω από τα 29 δισ. δολάρια.

Οι δύο εταιρείες έχουν διαμηνύσει πως τα κλινικά στοιχεία δεν αιτιολογούν μέχρι τώρα την ανάγκη ενός νέου εμβολίου, καθώς το υπάρχον σκεύασμα φαίνεται να καλύπτει τις μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις, ωστόσο δεν έχουν σταματήσει την έρευνα για τροποποιήσεις σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια ανάγκη μελλοντικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή