Tην εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη Λευκορωσία κατήγγειλε σήμερα η Γαλλία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, η εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων, Anne-Claire Legendre, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ανάμεσα στην Πολωνία και στη Λευκορωσία:

«Επιβεβαιώνουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας προς την Πολωνία – όπως και προς τη Λιθουανία και τη Λετονία – η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαράδεκτη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από το καθεστώς της Λευκορωσίας. Το καθεστώς αυτό τροφοδοτεί τη λαθραία διακίνηση μεταναστών αποσκοπώντας στην αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό, η Γαλλία επιθυμεί τη συντονισμένη και κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων και προτίθεται να εξετάσει την ενίσχυση των μέτρων ενάντια στη Λευκορωσία, καθώς και κατά των ατόμων και των οντοτήτων που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων στις 15 Νοεμβρίου».

Διαβάστε επίσης: Πολωνία – Yψώνει φράχτη 2,5 μέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία για να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα