Στοιχεία για την απήχηση αναρτήσεων με περιεχόμενο bullying ή παρενόχλησης στην πλατφόρμα του αποφάσισε να δώσει σήμερα, για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το Facebook. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, κάθε τέτοια ανάρτηση «διαβαζόταν» 14 με 15 φορές ανά 10.000 views.

Επίσης, υποστήριξε πως η εταιρεία, που πλέον έχει μετoνομαστεί σε Meta, έχει «κατεβάσει» 9,2 εκατ. αναρτήσεις ή σχόλια για παραβίαση των κανόνων της.

Αναλόγως στην πλατφόρμα του Instagram, ο τριμηνιαίος απολογισμός έδειξε πως περιεχόμενο bullying ή παρενόχλησης διαβαζόταν 5 με 6 φορές ανά 10.000 views.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε μια προφανή προσπάθεια της Meta να βελτιώσει το δημόσιο προφίλ της μετά τη σωρεία κατηγοριών εναντίον της για παρατυπίες, με κυριότερες τις αποκαλύψεις της τέως εργαζόμενης Φράνσις Χάουγκεν πως η εταιρεία βάσει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και το δημόσιο όφελος, αλλά και τις αρνητικές επιδράσεις στην ψυχολογική κατάσταση των εφήβων.

Οι κατηγορίες ενίσχυσαν την πίεση που δέχεται η εταιρεία να αλλάξει τακτικές, αλλά και να υιοθετήσει πρακτικές μεγαλύτερες διαφάνειας αναφορικά με τα μετρικά της στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.