Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου θα βρεθεί η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος από το Facebook Φράνσις Χάουγκεν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Η παρουσίαση της Φράνσις Χάουγκεν θα τροφοδοτήσει τις εργασίες της επιτροπής για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών πριν από την ψηφοφορία (η ημερομηνία θα αποφασιστεί σύντομα). Η νομοθεσία αυτή αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη προκειμένου να διαμορφώσει τη ψηφιακή οικονομία σε επίπεδο ΕΕ καθώς και να εξελιχθεί ως ένας παγκόσμιος φορέας θέσπισης προτύπων για την ψηφιακή ρύθμιση.

Μετά την ακρόαση, η κ. Haugen θα προβεί σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης με την εισηγήτρια του ΕΚ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, Christel Schaldemose (Σοσιαλιστές, Δανία). Οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης (κτίριο Antall, 4ος όροφος), ενώ θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και το Europe by Satellite. Η κ. Schaldemose θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοσιογράφων για ερωτήσεις.

Ρυθμιστικό πλαίσιο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη οι εργασίες για το ρυθμιστικό πλαίσιο των πλατφορμών από το Κοινοβούλιο.

Η διαδικτυακή ασφάλεια, η διαφάνεια των αλγορίθμων και ο μετριασμός των κινδύνων σε σχέση με την προτεινόμενη νομοθεσία για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν στην ακρόαση. Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών συζητά επί του παρόντος πώς θα έπρεπε να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί η πρόταση για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών που υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020. Το εν λόγω σχέδιο νόμου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου στον οποίο προστατεύονται τα δικαιώματα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο, την ενίσχυση της λογοδοσίας και της διαφάνειας των αλγορίθμων και την αντιμετώπιση του ελέγχου του περιεχομένου και της στοχευμένης διαφήμισης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα