Ελεγχόμενη ήταν τελικά η πτώση που σημείωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς με τη βοήθεια επιλεγμένων τίτλων κατάφερε να απορροφήσει αρκετά μεγάλο μέρος των πιέσεων που δέχτηκε και να κλείσει τελικά όχι πολύ μακριά από τη ζώνη των 920 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 918,06 μονάδες, με απώλειες 0,27%, με τον τζίρο μάλιστα να υποχωρεί σήμερα στα 62 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20,1 εκατ. να έχουν διακινηθεί στη μετοχή της ΔΕΗ.

Επιλεκτικές κινήσεις

Με βάση την εικόνα του τζίρου τώρα, αυτό που επισημάνθηκε από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι οι διορθωτικές κινήσεις έγιναν επιλεκτικά, χωρίς η αγορά να υπομένει αυτή τη φορά την επιθετικότητα των πωλητών. Ίσως αυτό αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τις προθέσεις των αγοραστών, όσο διανύουμε τον προτελευταίο μήνα του έτους και βρισκόμαστε ένα 24ωρο πριν τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Société Générale εκτίμησε πρόσφατα ότι ο MSCI θα αποφασίσει την ένταξη της Εθνικής και της ΔΕΗ, ενώ προβλέπει την έξοδο της μετοχής της Jumbo. Η σύνθεση του βασικού δείκτη MSCI Greece είναι πάντως σήμερα αποκαρδιωτική, καθώς συμμετέχουν μόλις πέντε μετοχές: ΟΤΕ ( με ειδικό βάρος 29,52%), ΟΠΑΠ (20,82%), Alpha Bank (20,27%), Eurobank (17,22) και Jumbo (12,17%) με αποτέλεσμα όποια νέα προσθήκη να αποτελεί καλό νέο για το χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς του βασικούς δείκτες της MSCI, τις παρακολουθεί επισταμένως το 76% των διεθνών funds παγκοσμίως.

Ολα τα φώτα στη ΔΕΗ

Στη Λ. Αθηνών τώρα, στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία μετά το μίνι ράλι που σημείωσε διόρθωσε, αλλά και ο τραπεζικός κλάδος, ο κλαδικός του οποίου «προσγειώθηκε» στη στήριξη των 595 μονάδων. Οι τράπεζες μετά την προσπάθεια στήριξης της αγοράς πάνω από τις 900 μονάδες εμφανίζουν σημάδια κόπωσης από τη Δευτέρα, τα οποία εντάθηκαν όταν χρειάστηκε ο κλαδικός να επιβεβαιώσει την παρουσία του πάνω από τις 600 μονάδες, την οποία τελικά δεν κατάφερε.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ μάζεψε στο 1,83% τις απώλειες της στο τέλος, αλλά η Alpha Bank έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας, με απώλειες 1,61%. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Aegean, Λάμδα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Πειραιώς, Εθνική, Coca Cola και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, η Βιοχάλκο ενισχύθηκε κατά 2,70%, με τις ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Jumbo να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Θετικές ήταν και οι παρουσίες των Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών