Μετά τη μεγάλη επιτυχία ύψους $69 εκατομμυρίων επ’ονόματι “EVERYDAYS: THE FIRST 500 DAYs”, ο γνωστός καλλιτέχνης NFT Beeple προέβη στην πώληση ενός άλλου έργου του για ένα αντίστοιχα υψηλό ποσό. Το ψηφιακό του δημιούργημα ‘HUMAN ONE’ δημοπρατήθηκε από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Christie’s, στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τρίτης, έναντι $28,9 εκατομμυρίων.

Το HUMAN ONE αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία του καλλιτέχνη και είναι ένα τρισδιάστατο κινούμενο γλυπτό που απεικονίζει ένα άτομο με μια διαστημική στολή. Η φιγούρα περπατά αποφασιστικά μέσα από μεταβαλλόμενα τοπία που προβάλλονται στους τέσσερις τοίχους του κουτιού της, διαστάσεων 1,21 μέτρα επί 1,21 μέτρα.

Το κινούμενο γλυπτό σε βίντεο, συνοδευόμενο με ένα NFT, συνιστά ένα υβρίδιο φυσικής και ψηφιακής τεχνολογίας. Το ψηφιακό κομμάτι συνδέεται με τίτλο ιδιοκτησίας που έχει εκδοθεί στο Ethereum blockchain.

Η μοναδικότητα του έργου απετέλεσε πόλο έλξης πληθώρας εξωπραγματικών προσφορών από συλλέκτες, προτού πουληθεί τελικά σε λιγότερα από 4 λεπτά έναντι $25 εκατομμυρίων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν σχεδόν διπλάσιο από την αναμενόμενη τιμή των $15 εκατομμυρίων που είχε εκτιμήσει ο οίκος.

Ο οίκος δημοπρασιών έλαβε επιπρόσθετα $3,9 εκατομμύρια για το ασφάλιστρο του αγοραστή. Τη νικήτρια προσφορά διεκδίκησε ο Ryan Zurrer, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vine Ventures και ιδρυτής και διευθυντής της Dialectic AG.

Οι επιτυχίες του Beeple

Το έργο “EVERYDAYS” του Beeple κατέχει το ρεκόρ για το πιο ακριβό NFT, με τιμή πώλησης ύψους $69,3 εκατομμύριων και αποτέλεσε αρωγό στην εξύψωση της ψηφιοποιημένης blockchain τέχνης. Έκτοτε τα NFT, από την αφάνεια, έχουν αποκτήσει μια σημαντική θέση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με μία συνεχώς αυξανόμενη απήχηση.

Το NFT αντιπροσωπεύει ένα κολλάζ από 5.000 προηγούμενα έργα τέχνης του Beeple, δείχνοντας την εξέλιξή του ως καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News