Μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων πούλησε ο CEO της Tesla, Ίλον Μάσκ, μερικές ημέρες αφού ρώτησε τους followers του στο Twitter για αυτό.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε ρωτήσει σε ανάρτησή του, τους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla διαβεβαιώνοντας ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν.

Διαβάστε επίσης: Ίλον Μασκ:«Ραβασάκι» 15 δισ. δολαρίων από την εφορία

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», είχε γράψει έγραψε ο Ίλον Μασκ σε ένα tweet.

«Συμφωνείτε;» ρώτησε στη συνέχεια τους χρήστες του twitter κάνοντας μια δημοσκόπηση ζητώντας τους να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι». «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε.


Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 16% τις δύο επόμενες ημέρες, πριν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους την Τετάρτη.

Ο Μάσκ πούλησε περίπου 3,6 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων μέσω του τραστ του. Και πούλησε άλλες 934.000 μετοχές αντί 1,1 δισ. δολαρίων, αφότου εξάσκησε το δικαίωμα αγοράς (option) σχεδόν 2,2 εκατ. μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ