Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν ούτε γενικά μέτρα, ούτε τοπικά lockdown.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως αν εντός της εβδομάδας δεν βρεθεί λύση με τους ιδιώτες γιατρούς, την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο επίταξης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσουμε στην λήψη περαιτέρω μέτρων.

Διευκρίνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί δεν θα αφορά την κανονικότητα των εμβολιασμένων.

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν «ούτε γενικά μέτρα, ούτε τοπικά lockdown. Μιλάμε για κανονικότητα σε όσους έχουνε εμβολιαστεί, γιατί δεν νοσούν βαριά, και παραπάνω περιορισμούς της κανονικότητας στους ανεμβολίαστους, όχι τιμωρητικά».

Σε ερώτηση για το εάν έχουν πέσει στο «τραπέζι» ειδικά μέτρα για τα σουπερμάρκετ, εξήγησε πως η συζήτηση είναι πιο γενική, δεν έχει υπάρξει εξειδίκευση.

Το σύστημα υγείας πιέζεται γιατί η οικονομία είναι ανοιχτή είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως το επόμενο δίμηνο θα είναι δύσκολο.

Τόνισε, επίσης, ότι αν δεν υπήρχε το εμβόλιο οι νοσηλείες ασθενών με κοροναϊό θα ήταν 4πλασίες ή 5πλασίες.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Τζανάκης – Τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 11 χιλιάδων

Την ίδια στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών ώστε να πέσουν στη «μάχη» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός ενημέρωσε πως ο ίδιος και η αναπληρώτρια υπουργός του, Μίνα Γκάγκα, είχαν χθες επικοινωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε να κάνουν μία προσπάθεια να βρεθεί λύση το πρόβλημα.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα πρέπει να βρεθεί λύση, αλλιώς «από την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται το σχέδιο επιστράτευσης».

Έκρινε, ωστόσο, πως «οι θέσεις δεν θα καλυφθούν οικειοθελώς».

Ξεκαθάρισε πως το μέτρο θα αφορά ειδικές κατηγορίες, δηλαδή περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη.

Διαβάστε επίσης: Δείχνει τα δόντια της η πανδημία με αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων – Εφιαλτικές εφημερίες στο ΕΣΥ

«Το σχέδιο θα επεκταθεί και όπου χρειαστεί» τόνισε.

Παραδέχθηκε το «το μέτρο δεν είναι αρεστό» αλλά έκανε λόγο για αναγκαιότητα.

«Δεν θέλουνε να εξαντλήσουμε τον ιατρικό κόσμο» είπε, ακόμα, αναφέροντας πως το υπουργείο ζητά να ενταχθούν στην προσπάθεια έστω και part time για να μπορούν να λειτουργούν και τα ιατρεία τους.

«Ενεργοποιείται πλήρως η συμφωνία σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για Αθήνα» σημείωσε και τη Δευτέρα θα υπάρχει «πλήρης κατάλογος κλινών που πιθανών χρειαστούμε στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, είπε πως σε τέτοιες περιπτώσεις ενημερώνεται το ΕΚΑΒ και μεταφέρει τους ασθενείς «σε άλλη πόλη ή και άλλη υγειονομική περιφέρεια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα