Ξεκινά το Project Future Junior, το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο δίνει σε νέους από 14 έως 17 ετών την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες του αύριο, να εξοικειωθούν με τις έννοιες και πρακτικές του σύγχρονου επιχειρείν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε σύγχρονους τομείς απασχόλησης, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, «διευρύνουμε το πρόγραμμα Project Future, το οποίο συνδέει με επιτυχία από το 2018 την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, απευθυνόμενοι τώρα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της οικονομίας και του επιχειρείν, να τις εφαρμόσουν στην πράξη και να εμπλουτίσουν τις επιλογές τους όσο αφορά την μελλοντική τους καριέρα».

Μέσω της ιστοσελίδας https://www.projectfuture.gr/project-future-junior, μαθητές και μαθήτριες σε δημόσια σχολεία της χώρας, από την Γ’ Γυμνασίου ως και την Β’ Λυκείου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Project Future Junior, είτε ως μέλη ομάδας του σχολείου τους είτε ατομικά, και να παρακολουθήσουν το ψηφιακό πρόγραμμα που προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία τους, σε τρεις θεματικούς πυλώνες: Project Management, Digital Marketing, E-Commerce.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ή ακόμη και τις τρεις ενότητες, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης Learning Hub, ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό εκπαίδευσης. Εφόσον το επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υποβάλλουν, σε ομάδες, ένα e-commerce project προς αξιολόγηση, με βάση μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που προέκυψε μέσα από την αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν και στα τρία πεδία, παίρνοντας έμπνευση από τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του κάθε τομέα και έχει αποκτήσει διαδραστικά χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού. Σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι μέντορες, οι οποίοι υποστηρίζουν και δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά, με σκοπό την υλοποίηση του project που θα επιλέξουν.

Το Junior Achievement Greece (JA Greece) είναι Μη-Κερδοσκοπικός Οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό, για τους μαθητές, τρόπο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται έως και τις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις