Άνοδο κατέγραψαν όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στο εννεάμηνο του 2021 πωλήσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του Ομίλου.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 5,0% στα €1.268,8 εκ. ή κατά 10,1% σε τοπικά νομίσματα.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) περιορίστηκαν κατά 4,3% στα €219,6 εκ. λόγω της διεθνούς μεγάλης αύξησης στοιχείων του κόστους το τρίτο τρίμηνο, τα οποία πρόσφατα παρουσιάζουν πτωτική τάση

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά €23,9 εκ. ή 41,4% και ανήλθαν σε €81,9 εκ., ωφελούμενα από τη σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Δέσμευση του Ομίλου για το «Business Ambition for 1.5°C» του SBTi και συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία «Race to Zero» του UNFCCC. Η παραγωγή τσιμέντου μειωμένων εκπομπών CO2 Τύπου IL στην Titan America ανέρχεται πλέον στο 50% της συνολικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επιδόσεις ενισχύθηκαν από τη συνεχιζόμενη ευρωστία της αμερικανικής αγοράς, την ενθαρρυντική ανάκαμψη και άνοδο της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και τις δυναμικές επιδόσεις των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην Αίγυπτο συνεχίστηκε η προοδευτική βελτίωση των επιδόσεων σαν αποτέλεσμα των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό της παραγωγής στην αγορά. Στην Τουρκία το κλίμα επιβαρύνθηκε από τις μακροοικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ στη Βραζιλία διατηρήθηκε η ανοδική τάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις