Τους Προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης συνολικά 160 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέχεια των υπ΄ αριθμ. 56673/20-05-2021 (Β’ 2143) και 56672/20-05-2021(Β΄2142) αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων που κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων για το έτος 2021.

Σημειώνεται ότι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διήρκησε μόλις 3 μήνες έναντι 24 μηνών που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, γεγονός που οφείλεται στις παρεμβάσεις που προωθούμε διαρκώς για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Το ποσό της επιχορήγησης

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 302 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά τα 67 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Στον 7ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπάγονται 41 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 51.318.241,02 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 67.100.590,91 ευρώ.

Στον 5ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπάγονται 119 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 251.210.348,64 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά το κυριότερο, μεγάλη επιτυχία για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ότι στον τελευταίο κύκλο κατάρτισης των προσωρινών πινάκων του Αναπτυξιακού Νόμου καταφέραμε να συντμήσουμε το χρόνο αναμονής από τους 24 στους 3 μήνες. Με την ταχύτητα που θέλουμε να δώσουμε στις επενδύσεις θα συμβάλουμε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη βοήθεια του κράτους προς τις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν το όραμά τους ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Με μεταρρυθμίσεις μειώνουμε όλο και περισσότερο τους χρόνους υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο. Με το νέο νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που επισπεύδει τις διαδικασίες σε ολόκληρη την Επικράτεια και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο «Ελλάδα – Ισχυρή Ανάπτυξη», στοχεύουμε στην αξιολόγηση όλων των επενδύσεων προς υπαγωγή εντός 70 ημερών. Συνεχίζουμε τη μάχη για τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την αύξηση της απασχόλησης».

Μπορείτε να βρείτε τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών πινάκων για τα δύο καθεστώτα ενίσχυσης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες