Σε μόνιμα αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, εξαιτίας της διορθωτικής κίνησης στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η διάθεση για ρευστοποιήσεις ήταν μάλλον ελεγχόμενη, καθώς αφενός το εύρος διακύμανσης ήταν στενό, αφετέρου οι ενδοσυνεδριακές απώλειες μαζεύτηκαν στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να κλείσει στο -0,27% με 61 εκατ. ευρώ συναλλακτικής δραστηριότητας.

Και μάλιστα, το χαμηλό της ημέρας ήρθε ως επιβεβαίωση του ανοδικού βραχυπρόθεσμου μοτίβου, με τον Δείκτη να πατάει καθαρά στην προϋπολογισμένη στήριξη των 913 μονάδων, ώστε να συνεχίσει να διατρέχει τον σχηματισμό απρόσκοπτα.

Για τη συνέχεια, κοιτάμε τις 935 μονάδες ως το άνω όριο του εν λόγω μοτίβου, έχοντας μάλιστα και νέο στοπ στην κίνηση κάτω από 911 μονάδες σε κλείσιμο ώρας, όπου και θα λυθεί το momentum αναζητώντας την επόμενη στήριξη για τοποθετήσεις στην περιοχή των 903-904 μονάδων.

Τα παραπάνω εξετάζονται κι από το πρίσμα της διαδικασίας ΑΜΚ της ΔΕΗ, καθώς ανακοινώθηκαν πλέον οι κατανομές των νέων 150 εκατ. μετοχών ύψους 1,35 δισεκ. ευρώ, ώστε πρώτον να αποδεσμεύεται η ρευστότητα από τα χαρτοφυλάκια για τη συμμετοχή στα αδιάθετα, και δεύτερον να μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της διαπραγμάτευσης αυτών των νέων μετοχών, στις 16 Νοεμβρίου.

Τέλος, κοιτάμε με υπομονή την υφιστάμενη διορθωτική κίνηση στις ΗΠΑ, με τον S&P500 να καταγράφει απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ τελικά και το πιστωτικό γεγονός του κινεζικού κολοσσού Evergrande λειτουργεί επιβαρυντικά στην ψυχολογία. Πάντως, μια ανοδική προσπάθεια είναι πιθανή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News