Σύμφωνα με τον CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, η δυνατότητα υψηλής παραγωγής και η ισοσκελισμένη ρευστότητα θα είναι η πραγματική δοκιμασία για την αυτοκινητοβιομηχανία Rivian, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) για φέτος και πλέον έχει αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων.

«Υπάρχουν εκατοντάδες startups στην αυτοκίνηση, τόσο με ηλεκτρικούς κινητήρες όσο και εσωτερικής καύσης, αλλά η Tesla είναι η μόνη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που πέτυχε παραγωγή μεγάλου όγκου και θετικές ταμειακές ροές τα τελευταία 100 χρόνια», ανάφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μασκ.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουν (σ.σ. η Rivian) να επιτύχουν υψηλή παραγωγή και ισοσκελισμένη ρευστότητα. Αυτό είναι η πραγματική δοκιμασία», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Rivian, προφανώς, δεν έχει ακόμη καταγεγραμμένα έσοδα ωστόσο αναμένει κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις για το γ’ τρίμηνο. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία έχει 55.400 προ-παραγγελίες για το R1S SUV και το ημιφορτηγό R1T καθώς και ένα συμβόλαιο για την κατασκευή 100.000 ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων για λογαριασμό της Amazon έως το 2030.

Σε κάθε περίπτωση η συναρμολόγηση των οχημάτων εκ μέρους της Rivian και η παράδοσή τους με κέρδος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους επενδυτές της νεοσύστατης εταιρείας η οποία απέκτησε σε χρόνο ρεκόρ μεγαλύτερη αξία από παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η General Motors.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή