Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba κατέγραψε πωλήσεις 84,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της άτυπης γιορτής των «εργένηδων» στην Κίνα γνωστή και ως 11.11 ή Singles Day.

Οι φετινοί αριθμοί συνέτριψαν τις πωλήσεις της εταιρείας το 2020 ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι η Alibaba αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο στο εσωτερικό της χώρας και την παγκόσμια κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μεγαλύτερο καταναλωτικό γεγονός στον κόσμο, η Singles Day στην Κίνα, κάνει την Prime Day της Amazon, τη Cyber Monday και τη Black Friday μαζί, να ωχριούν, καθώς αθροιστικά αγγίζουν μόλις τα 30,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περίπου 290.000 brands συμμετείχαν στο φεστιβάλ αγορών της Alibaba, το οποίο ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και διήρκεσε έως τις 11 Νοεμβρίου. Η ανταγωνίστρια της Alibaba, JD.com, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 48,7 δισεκατομμύρια δολάρια λίγο πριν το τέλος της ημέρας αγορών στην Κίνα.

Η φετινή Ημέρα των Singles ήρθε εν μέσω των πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων σε βάρος των τεχνολογικών κολοσσών στην Κίνα. Η Alibaba καταδικάστηκε με πρόστιμο 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενη παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση για την Εποπτεία Αγοράς της Κίνας, η εταιρεία περιόρισε τον ανταγωνισμό στην αγορά υπηρεσιών διαδικτυακής πλατφόρμας λιανικής.

Η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης αντιδράσεις από την κυβέρνηση το 2020 όταν ο ιδρυτής Τζακ Μα μίλησε εναντίον του κινεζικού τραπεζικού συστήματος. Στη συνέχεια, ο Μα εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για μήνες, πριν εμφανιστεί σε μια εκδήλωση τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή