Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα παραδώσει την εξουσία, αν η εκλογική διαδικασία διεξαχθεί με «συναινετικό και δίκαιο τρόπο», μιλώντας μετά το πέρας της Διάσκεψης Κορυφής στο Παρίσι για τη Λιβύη.

Στη συνέχεια και ο πρόεδρος του λιβυκού προεδρικού συμβουλίου, Μοχάμεντ ελ-Μένφι, ανέφερε από την πλευρά του ότι αν η εκλογική επιτροπή καταφέρει να διεξάγει βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.

«Υπάρχει συναίνεση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο ελ-Μένφι στη συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε την Ρωσία και την Τουρκία να αποσύρουν τους μισθοφόρους τους από τη Λιβύη.

Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να αποσύρουν από τη Λιβύη «χωρίς καθυστέρηση» τους μισθοφόρους τους, η παρουσία των οποίων «απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας