Οι επενδυτές υπεραμύνθηκαν των θέσεών τους, καθώς οι πρωινές ρευστοποιήσεις δεν δημιούργησαν προβλήματα, και τελικά ο Δείκτης έκλεισε πέριξ του αμετάβλητου.

Και μάλιστα, η ενδοσυνεδριακή προσέγγιση της περιοχής των 912 μονάδων έβγαλε αντανακλαστικά, ώστε να επιβεβαιώνεται και το βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης.

Έτσι, ο Δείκτης συνεχίζει να διατρέχει θετικό momentum, με τον στόχο να βρίσκεται στην περιοχή των 930. μονάδων, ένα επίπεδο που ταυτίζεται με τον πιο μεσοπρόθεσμο στόχο, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αξία του.

Το ως άνω περιγραφέν θετικό κλίμα επιρρωνύεται από την -αναμενόμενη- ενσωμάτωση της μετοχής της ΔΕΗ στον διεθνώς αναγνωρισμένο δείκτη MSCI Standard, μεσαίας κεφαλαιοποίησης, και μάλιστα λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της.

Έτσι, τα μεγάλα σαλόνια υποδέχονται πλέον τη ΔΕΗ, και τα μεγάλα Α/Κ είναι ελεύθερα να επενδύσουν στη μετοχή. Και πέραν της ποσοτικής εισροής κεφαλαίων (περ. 180 εκατ. ευρώ), κρίνεται σημαντική η ποιοτική διάσταση, καθώς τα κεφάλαια αυτά έχουν χαρακτήρα μεσο-μακροπρόθεσμο, ώστε σιγά σιγά να εκλείπουν και οι κερδοσκοπικές τοποθετήσεις.

Για τη συνέχεια, κοιτάμε με ενδιαφέρον την πορεία των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών, που περπατούν διστακτικά στον ρυθμό που δίνει το τύμπανο του πληθωρισμού, ο οποίος στις ΗΠΑ σημείωσε νέο υψηλό 30ετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News