Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές κινούνται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της συνεδρίασης, προς αναζήτηση σταθεροποιητικών δυνάμεων.

Ο DAX 40 ξέμεινε σε στενό εύρος διακύμανσης, και παραμένει σε περιοχή υπεραγοράς με νέο σήμα αγοράς από τη στήριξη των 15.980 που τιμήθηκε για πέμπτη φορά υποδεικνύοντας τη σημασία του επιπέδου. Το στοπ στην κίνηση βρίσκεται κάτω από 15.910 σε ωριαίο κλείσιμο, που πρέπει υποχρεωτικά να ενεργοποιηθεί διότι ο δείκτης έχει μεγάλο περιθώριο απομείωσης.

Ο Eurostoxx 50 παραμένει πιο επιθετικός. Ο στόχος των 4.375 επετεύχθη, δίνοντας και καθαρή διόρθωση με κύριο επίπεδο τις 4.302, όπου και θα οριοθετηθεί νέο αγοραστικό σήμα.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών βρίσκονται σε θετικό έδαφος, στη συνέχεια της χθεσινής προσπάθειας να απορροφηθούν οι ρευστοποιήσεις που προκύπτουν από την ανησυχία για τον πληθωρισμό.

Ο S&P 500 έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι επέδειξε αδυναμία να προσπελάσει το κρίσιμο επίπεδο των 4.660 μονάδων, που συνιστά την επιβεβαίωση στην είσοδο του δείκτη σε περιοχή υπερπώλησης. Έτσι, το σήμα short από τις 4.720 μονάδες ενδυναμώθηκε με νέο στις 4.660, με τον στόχο να βρίσκεται στις 4.590. Το στοπ προφανώς θα ενεργοποιηθεί με την κατοχύρωση των 4.666 μονάδων σε δίωρο κλείσιμο.

Ο Dow30 εμφανίζεται ακόμα πιο επιθετικός, με το σήμα short στις 36.500 μονάδες να παραμένει εν ισχύ χωρίς καμία διάθεση για ανοδική αντίδραση. Ο δείκτης κοιτάει σε πρώτη φάση τις 35.730, που οριοθετούν τη δίμηνη ανοδικότητα, με αντίσταση τις 36.130.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, τα πάντα καταλύονται από την ανατιμητική διάθεση του δολαρίου ΗΠΑ, απόρροια των μακροοικονομικών δεδομένων και της παρεμβασης της Fed.

H ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd), συνεχίζει να πλαγιολισθαίνει μεσοπρόθεσμα, με την περιοχή 1,14 να είναι πλέον γεγονός. Ενδεχόμενη επιμονή σε αγορές δολαρίου θα προσδώσει χαρακτήρα υπερπώλησης στην ισοτιμία, με επόμενο επίπεδο τα 1,1150, ωστόσο από εδώ αναμένεται κάποια αντίδραση έως τα 1,1510.

Κάτι παρεμφερές διαφάνηκε και στην ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) που συνεχίζει να βλέπει το επίπεδο των 1,33, καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας του ΗΒ επιβαρύνουν σαφέστατα το βρετανικό νόμισμα. Το σήμα πώλησης από την αντίσταση των 1,3580 δολαρίων ανά λίρα είναι ακόμα εν ισχύ, με νέα αντίσταση τα 1,3420.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε μια προσπάθεια να βγάλει ανοδικό momentum, τουλάχιστον όσο συντηρεί τα 80 δολάρια, με τον στόχο να βρίσκεται στα 86,20.

Τέλος, ο χρυσός επιμένει ανοδικά καταγράφοντας υψηλά 5μήνου, στο άκουσμα του νέου ρεκόρ 30ετίας του αμερικανικού πληθωρισμού. Η κοντινή στήριξη βρίσκεται στα 1.842 δολάρια, με επόμενο στόχο τα 1.889.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News