Η Μπασάκ Ντεμιρτάς, η σύζυγος του φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή 2,5 ετών φυλάκισης εξαιτίας του ότι ιατρικό πιστοποιητικό που της δόθηκε είχε λαθεμένη ημερομηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, από τους γνωστότερους Κούρδους πολιτικούς στην Τουρκία και συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), είναι στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια εξαιτίας κατηγοριών περί «τρομοκρατίας», τις οποίες απορρίπτει.

Ο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μέλος της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, σχολίασε πως η ετυμηγορία αυτή μοιάζει εντελώς «πολιτική».

«2,5 χρόνια φυλακή για ένα απλό λάθος εκ παραδρομής σε ένα ιατρικό πιστοποιητικό – είναι φοβερό, πέρα από κάθε λογική. Μοιάζει απλά τόσο πολιτική απόφαση. Και δίνει ένα μέτρο του πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση της τουρκικής δικαιοσύνης».

Η κυρία Ντεμιρτάς παραμένει ελεύθερη για την ώρα, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής της. Οι συνήγοροί της τόνισαν πως το λάθος μπορούσε κάλλιστα να διορθωθεί με μια απλή εξέταση του αρχείου των ραντεβού για εξετάσεις και επεμβάσεις στην πολυκλινική όπου νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»