Πιστεύουμε ότι η Net Zero Insurance Alliance πρέπει να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, τα ερευνητικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να αναπτύξουν και να χρηματοδοτήσουν από κοινού ένα διεθνές πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης οδηγώντας τη μετάβαση της ναυτιλίας, στις μηδενικές εκπομπές αερίων ρύπων.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της American Hellenic Hull Insurance Company (ΑΗΗΙC), Ηλίας Τσακίρης, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της συνόδου COP26 στη Γλασκόβη. Η AHHIC είναι μέλος της Net Zero Insurance Alliance.

Ο κ. Τσακίρης μεταξύ άλλων σημείωσε:

-Η American Hellenic Hull Insurance Company είναι ένας ασφαλιστής σκάφους και μηχανής που ανήκει 100% στο American P&I Club. Η ναυτιλιακή βιομηχανία παρέχει μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία στους ανθρώπους του πλανήτη μας, αλλά συμβάλλει, επίσης, σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η ναυτιλία έχει να διανύσει ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι για την ολική απαλλαγή από τις εκπομπές αερίων και εμείς, ως κορυφαίος ναυτιλιακός ασφαλιστής, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε σε αυτό το ταξίδι.

-Για εμάς, η βιωσιμότητα είναι θέμα ήθους. Αλλά πιστεύουμε, επίσης, ότι είναι κι ένας έξυπνος τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Γιατί ενθαρρύνει την πειθαρχία στα στελέχη, δίνοντάς τους προοπτική για το μέλλον. Επειδή μας δίνει ένα πλεονέκτημα από πολλές απόψεις, ιδιαίτερα στην πρόσληψη νέων ταλέντων στη σημερινή αγορά.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής ναυτιλία – Πρόταση για μηδενικές εκπομπές CO2 από τα πλοία μέχρι το 2050

-Ήμασταν η πρώτη που εντάχθηκε στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον UNEP Finance Initiative, Principles for Sustainable Insurance το 2019 κι έκτοτε έχουμε αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο διεθνών συνεργατών.

-Ως ένα από τα νεότερα μέλη της συμμαχίας για μηδενικές εκπομπές στην ασφαλιστική αγορά, Net Zero Insurance Alliance, υποστηρίζουμε την αναδοχή κινδύνων που συμβάλουν στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Διαβάστε επίσης: Στη συμμαχία για το κλίμα η American Hellenic Hull

-Στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής συμβάλει ιδιαίτερα η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Net Zero Insurance Alliance με την πρωτοβουλία Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF). Η δημιουργία ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη του πρώτου παγκόσμιου προτύπου για τον ασφαλιστικό κλάδο για τη μέτρηση και την ανάδειξη των ασφαλισμένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) είναι ένα σημαντικό πρακτικό βήμα.

Επιπλέον, θα παρέχει στους ασφαλιστές πληροφορίες σχετικά με το προφίλ κινδύνου των χαρτοφυλακίων αναδοχής, ελπίζοντας ότι θα δώσει ώθηση στις καινοτόμες προσεγγίσεις για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

-Φιλοδοξούμε ότι η Net Zero Insurance Alliance θα λειτουργήσει ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις εκπομπές άνθρακα στην ασφαλιστική βιομηχανία, σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς δείκτες και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green