Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές κινούνται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της συνεδρίασης, προς αναζήτηση σταθεροποιητικών δυνάμεων.

Ο DAX 40 ξέμεινε σε στενό εύρος διακύμανσης, και παραμένει σε περιοχή υπεραγοράς με νέο σήμα αγοράς από τη στήριξη των 15.980 που τιμήθηκε πέντε φορές, υποδεικνύοντας τη σημασία του επιπέδου. Το στοπ στην κίνηση βρίσκεται κάτω από 15.910 σε ωριαίο κλείσιμο, που πρέπει υποχρεωτικά να ενεργοποιηθεί διότι ο δείκτης έχει μεγάλο περιθώριο απομείωσης, ενώ ο στόχος είναι στις 16.250.

Ο Eurostoxx 50 παραμένει πιο επιθετικός. Η αντίδραση από τις 4.330 υποδεικνύει ανυπομονησία για νέα υψηλά, και πλέον ο δείκτης κοιτάει τις 4.405.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών βρίσκονται σε θετικό έδαφος, στη συνέχεια της χθεσινής προσπάθειας να απορροφηθούν οι ρευστοποιήσεις που προκύπτουν από την ανησυχία για τον πληθωρισμό.

Ο S&P 500 παραμένει σε επαφή με τα ιστορικά του υψηλά, αφού την Παρασκευή κατάφερε να διασώσει την παρτίδα και να κλείσει πάνω από το επικίνδυνο επίπεδο των 4.660 μονάδων. Πλέον, αντιμετωπίζει την τελευταία αντίσταση των 4.690 μονάδων, κατοχύρωση της οποίας θα οδηγήσει στις 4.775 με μεγάλη ταχύτητα, λόγω της ανατροφοδότησης.

Ο Dow30 εμφανίζεται ακόμα πιο αδύναμος, μην μπορώντας να αντιδράσει σωστά, με το σήμα short στις 36.500 μονάδες να παραμένει εν ισχύ. Ο δείκτης κοιτάει σε πρώτη φάση τις 35.730, που οριοθετούν τη δίμηνη ανοδικότητα, με αντίσταση τις 36.130 που δοκιμάστηκαν μεν, αλλά δεν κατοχυρώθηκαν, αναδεικνύοντας τη σημασία τους.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, τα πάντα καταλύονται από την ανατιμητική διάθεση του δολαρίου ΗΠΑ, απόρροια των μακροοικονομικών δεδομένων και της παρεμβασης της Fed.
H ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd), έπιασε τον προ εβδομάδων στόχο το κάτω όριο της μεσοπρόθεσμης πλαγιολίσθησης, από όπου αναμένεται κάποιου είδους αντίδραση μέχρι τουλάχιστον την πρώτη αντίσταση στα 1,1490. Το επόμενο επίπεδο βρίσκεται στα 1,1350.

Κάτι παρεμφερές διαφάνηκε και στην ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) που συνεχίζει να βλέπει το επίπεδο των 1,33, καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας του ΗΒ επιβαρύνουν σαφέστατα το βρετανικό νόμισμα. Το σήμα πώλησης από την αντίσταση των 1,3580 δολαρίων ανά λίρα είναι ακόμα εν ισχύ, με την ισοτιμία να δοκιμάζει να κατοχυρώσει τη βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 1,3420.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο βρίσκεται να πολεμά να διατηρήσει το ανοδικό του momentum με τη στήριξη των 80,70 δολαρίων να αρχίζει να κινδυνεύει. Το στοπ στις αγοραστικές θέσεις βρίσκεται κάτω από τα 80 σε κλείσιμο ώρας, από όπου μπορεί να υπάρξει κίνηση προς τα 76,20.

Τέλος, ο χρυσός επιμένει ανοδικά καταγράφοντας υψηλά 5μήνου. Η κοντινή στήριξη βρίσκεται στα 1.846 δολάρια, με επόμενο στόχο τα 1.894.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News