Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε βραχυπρόθεσμο θετικό momentum, με τον στόχο να βρίσκεται στην περιοχή των 930 μονάδων, κάτι που δείχνει να είναι συνεπές και με τη μεσοπρόθεσμη ανάλυση ως το άνω όριο του ατασικού σχηματισμού.

Οι πιθανότητες να ταξιδέψουμε άνω των 930 είναι καλές, και μια πειστική κατοχύρωση αυτών θα έθετε επί τάπητος το εμβληματικό επίπεδο των 1.000 μονάδων, υπενθυμίζοντας και την ψυχολογική σημασία του να βρεθούμε άνω των προ πανδημίας υψηλών τιμών.

Σε αυτήν την προσπάθεια, επικεφαλής έχει τεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, είτε χάρη στην προ εβδομάδων εξαγορά του 49% του ΑΔΜΗΕ, είτε λόγω της υπερκάλυψης και επιτυχούς ολοκλήρωσης της ΑΜΚ της, που της χαρίζει 50% μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση με το καλημέρα.

Και αναλογιζόμενοι την ανθεκτικότητα των δεικτοβαρών στις πρόσφατες ρευστοποιήσεις, και κυρίως του τραπεζικού κλάδου που αποτελούσε ανέκαθεν την αχίλλειο πτέρνα του ΧΑΑ, φαίνεται ότι η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα.

Η κοντινή στήριξη οριοθετείται στις 910-912 μονάδες, με την κύρια στις 905.
Τέλος, η εβδομάδα θα καταλυθεί αφενός από την είσοδο των νέων μετοχών της ΔΕΗ και του νέου ομολόγου της ΕΛΧΑ, αφετέρου από την ανακοίνωση εταρικών αποτελεσμάτων των ΠΛΑΘ, ΦΡΙΓΟ, ΠΕΙΡ και Premia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News