Κατά 2,2% αυξήθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 2,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,0% στην ΕΕ

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,7% στο ευρώ ζώνη και κατά 3,9% στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021, μετά από αύξηση 14,2% στη ζώνη του ευρώ και 13,7% στην ΕΕ στο προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από +1,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2021).

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,9% (μετά από +12,2% το προηγούμενο τρίμηνο).

Αύξηση της απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,9% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,8% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,0% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,1% στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021, μετά από +1,9% και στις δύο περιοχές το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μετά το θανατικό και την ακρίβεια, η πείνα – Ο πόλεμος στην Ουκρανία σε τρεις λέξεις
Διεθνή |

Πείνα και φτώχεια – Δραματικές οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία και Δύση αλλοληκατηγορούνται για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, όπως συμβαίνει και για την ενεργειακή. Δύσκολος μοιάζει ο συμβιβασμός, καθώς έχουν αποφασίσει να τα παίξουν όλα για όλα.