Κατά 160.000 αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι τον Οκτώβριο στη Βρετανία, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι κενές θέσεις εργασίας σημείωσαν νέο ρεκόρ 1,17 εκατομμυρίων το τρίμηνο έως τον Οκτώβριο, καθώς οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αγωνίζονται με τις ελλείψεις εργαζομένων.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάμπτει από τα χαμηλά της εποχής της πανδημίας, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει ανησυχητικός.

Το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει στο 4,3%, κοντά στο προπανδημικό επίπεδο.

Ο Sam Beckett, επικεφαλής των οικονομικών στατιστικών στο Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), δήλωσε: «Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να δούμε τον πλήρη αντίκτυπο της άδειας να τελειώνει, καθώς οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους στα τέλη Σεπτεμβρίου εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης».

«Ωστόσο, η πρώιμη εκτίμηση του Οκτωβρίου δείχνει ότι ο αριθμός των ατόμων στη μισθοδοσία αυξήθηκε σημαντικά τον μήνα και βρίσκεται πολύ πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημία».

Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει επίσης καμία ένδειξη ανάκαμψης των απολύσεων.

Υπήρχαν φόβοι ότι το τέλος της άδειας θα οδηγούσε σε έξαρση της ανεργίας, αλλά η ζήτηση για εργάτες παρέμεινε ισχυρή από τότε που άνοιξε ξανά η οικονομία.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου φαίνεται να αυξάνουν την πιθανότητα η Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους, καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή