Στις πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον, υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτόν η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθεί ο σύντομος διάλογος των δύο ηγετών έξω από το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ:

Μπόρις Τζόνσον: Είναι χαρά μου που υποδέχομαι και πάλι τον φίλο μου Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Εργαζόμασταν επί πολύ καιρό ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη. Και η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για εμένα, για εμάς. Φέτος γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο από την ιστορική έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, με την υποστήριξή μας, το 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1821, τότε ξεκίνησαν όλα, μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο.

Μπόρις Τζόνσον: Μολονότι φάνταζε σχεδόν αδύνατο, με τη στήριξη του Λόρδου Βύρωνα και άλλων. Είναι υπέροχο που σε βλέπω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε, σχετικά με τις πολύ ισχυρές διμερείς μας σχέσεις. Αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας ένα πραγματικό φιλέλληνα.

Μπόρις Τζόνσον: Έναν πραγματικό φιλέλληνα. Θα ήθελα επίσης να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Κυριάκο, για την ηγετική στάση που επέδειξες στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια και σε εσένα Μπόρις. Ήταν ένα πολύ πολύπλοκο project, αλλά τελικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Μπόρις Τζόνσον: Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον ολοκληρώθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα