Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές κινούνται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της συνεδρίασης, προς αναζήτηση σταθεροποιητικών δυνάμεων.

Ο DAX 40 παραμένει σε περιοχή υπεραγοράς και σε ιστορικά υψηλά, τιμώντας το σήμα αγοράς από τη στήριξη των 15.980. Το στοπ στην κίνηση βρίσκεται κάτω από 15.910 σε ωριαίο κλείσιμο, ενώ ο στόχος είναι στις 16.250.

Ασταμάτητος και ο επιθετικότερος Eurostoxx 50, επίσης σε νέα ιστορικά υψηλά. Ο δείκτης κοιτάει τις 4.405, με κοντινή στήριξη τις 4.382.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών βρίσκονται πέριξ του αμετάβλητου, στη συνέχεια της χθεσινής επίσης αμετάβλητης συνεδρίασης.

Ωστόσο, η άρνηση των αγοραστών να ανέβουν πάνω από τις 4.700 μονάδες του S&P 500 αξιολογείται κρίσιμη. Και αυτό διότι το επίπεδο συνιστά αντίσταση στο βραχυπρόθεσμο αρνητικό momentum, του οποίου ο τελικός αποδέκτης είναι αρκετά χαμηλότερα, στις 4.615 μονάδες. Το στοπ στις θέσεις πώλησης βρίσκεται πάνω από 4.705 σε κλείσιμο ώρας.

Ο Dow30 εμφανίζεται ακόμα πιο αδύναμος, μην μπορώντας να αντιδράσει σωστά, με το σήμα short στις 36.500 μονάδες να παραμένει εν ισχύ. Ο δείκτης κοιτάει σε πρώτη φάση τις 35.730, που οριοθετούν τη δίμηνη ανοδικότητα, με αντίσταση τις 36.130 που δοκιμάστηκαν μεν, αλλά δεν κατοχυρώθηκαν, αναδεικνύοντας τη σημασία τους.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, τα πάντα καταλύονται από την ανατιμητική διάθεση του δολαρίου ΗΠΑ, απόρροια των μακροοικονομικών δεδομένων και της παρεμβασης της Fed.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd), όχι μόνο έπιασε τον προ εβδομάδων στόχο στο κάτω όριο της μεσοπρόθεσμης πλαγιολίσθησης, αλλά τρύπησε την τάση εισερχόμενο σε περιοχή υπερπώλησης. Η περιοχή έως το 1,1420 συνιστά σημαντική αντίσταση για νέο σήμα short και νέο στόχο τα 1,1290.

Κάτι παρεμφερές διαφάνηκε και στην ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) που συνεχίζει να βλέπει το επίπεδο των 1,33, καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας του ΗΒ επιβαρύνουν σαφέστατα το βρετανικό νόμισμα. Το σήμα πώλησης από την αντίσταση των 1,3580 δολαρίων ανά λίρα είναι ακόμα εν ισχύ, με την ισοτιμία να κινείται ανάποδα δίνοντας νέο σήμα short, με στοπ άνω των 1,36 σε 4ωρο κλείσιμο.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο παραμένει σε ατασική φάση με μεγάλο εύρος διακύμανσης, κινούμενο πάντως προς τα 85,20. Το στοπ στις αγοραστικές θέσεις είναι κάτω από 79,40 σε 4ωρο κλείσιμο.

Κι όσο οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν στις οικονομίες, τόσο το χρυσάφι διατηρείται σε ανοδικό μοτίβο, σε υψηλά 5μήνου. Η κοντινή στήριξη βρίσκεται στα 1.849 δολάρια, με επόμενο στόχο τα 1.894.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News