Η κινεζική Huawei στην οποία έχουν επιβληθεί εξοντωτικές κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, φέρεται να εξετάζει ένα νέο σχέδιο το οποίο θα τη βοηθήσει να παρακάμψει τους περιορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το βασικό πλάνο της εταιρείας είναι να προσφέρει άδειες χρήσης των συσκευών της σε κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες της, οι οποίοι θα μπορούν να εκμεταλλευθούν τεχνολογίες και εξαρτήματα στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση για την ίδια.

Οι εταιρείες με τις οποίες η Huawei σκοπεύει να συνεργαστεί είναι οι ελάχιστα γνωστές Xnova και TD Tech. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παραδόξως η Xnova αποτελεί θυγατρική μίας μεγαλύτερης, κρατικά ελεγχόμενης, κινεζικής εταιρείας με την ονομασία PTAC (China National Postal and Telecommunications Appliances), η οποία ήδη πουλά μέσω της δικής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου τη σειρά συσκευών Nova της Huawei.

Στόχος είναι οι δύο εταιρείες να λάβουν άδειες κατασκευής των συσκευών της Huawei τα οποία στη συνέχεια θα πωλούν κάτω από τα δικά τους brands.

Οι σε ισχύ κυρώσεις – που παραμένουν σε ενέργεια από το Μάιο του 2019 – ουσιαστικά αποτρέπουν τη Huawei να κλείσει συμφωνίες συνεργασίας και χρήσης τεχνολογιών και εξαρτημάτων αμερικανικής «προέλευσης» που διαθέτουν εταιρείες όπως η Google, η Qualcomm ή ακόμη και η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC).

Αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει χρήση των Google Play Services στα τηλέφωνά της με λειτουργικό σύστημα Android ή προηγμένους επεξεργαστές και δέκτες 5G της Qualcomm.

Ενδεχομένως να πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια της κινεζικής εταιρείας να διασώσει την κάποτε ακμάζουσα ενασχόλησή της με την κατασκευή έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Μέσα σε δύο χρόνια η Huawei είδε να «πέφτει» από τα κορυφαία brands του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο και να καταλήγει σε μια κατάσταση όπου παλεύει για την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αιτία του συγκεκριμένου σχεδίου της Huawei είναι η επιτυχία που είχε η πώληση και στη συνέχεια η ανεξάρτητη εμπορική πορεία του άλλοτε δικού της brand, της Honor. Σχεδόν αμέσως μετά την πώληση του brand, η ανεξάρτητη πλέον Honor μπόρεσε να ξαναδημιουργήσει επαφές με τις αμερικανικές Google και Qualcomm, που είχαν σαν αποτέλεσμα να ξανακερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς και να λανσάρει νέες, πλήρως εξοπλισμένες συσκευές.

Εάν οι διαπραγματεύσεις της Huawei με τους πιθανούς εταίρους προχωρήσουν υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Huawei να πετύχει πωλήσεις έως και 30 εκατομμυρίων smartphones μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία