Οι ευρωπαϊκές αγορές τηρούν στάση αναμονής την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουντην ανακοίνωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη το πρωί της Τετάρτης, αναζητώντας ενδείξεις για το πώς μπορεί να κινηθεί η ΕΚΤ τους επόμενους μήνες.

Ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε στο 4,2% ετησίως τον Οκτώβριο, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, με το κόστος ενέργειας και αυτοκινήτων να εκτινάσσεται στα ύψη.

Τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν ελάχιστες αλλαγές στις αρχές της Τετάρτης πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους μεγάλους λιανοπωλητές Target και Lowe’s.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 60.000 δολάρια την Τρίτη, σημειώνοντας απώλειες από το υψηλό ρεκόρ του στις 10 Νοεμβρίου πάνω από 12%.

Όσον αφορά την κίνηση της τιμής των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη, η Siemens Healthineers κέρδισε 4,7% στις πρώτες συναλλαγές μετά την αύξηση των συνολικών στόχων συνέργειας για την πρόσφατη εξαγορά της ανταγωνίστριας Varian στις ΗΠΑ.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η πολωνική εταιρεία φύλαξης δεμάτων InPost σημείωσε βουτιά περισσότερο από 11% εν μέσω εκτιμήσεων για βραδύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές