Την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων πολλών ετών κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗhttps://www.ot.gr/market-data/PPC.ATH/ με 234,3 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζοντας επίσης ότι οι μεγαλύτεροι από τον σημερινό τζίροι ήρθαν σε μιαν άλλην εποχή, όπου η μετοχή είχε από 19 έως 30 ευρώ.

Ωστόσο, η ακραία αυτή συμπεριφορά ήταν αναμενόμενη, καθώς αναμέναμε αφενός την είσοδο των νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατα ολοκληρωθείσα ΑΜΚ, αφετέρου τις παθητικές εισροές των Α/Κ λόγω της ενσωμάτωσης της μετοχής στον μεγάλο MSCI Global Standard.

Στο σύνολο, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε στην περιοχή του αμετάβλητου, παρά τις πρωινές επιθετικές αγορές. Κινείται εντός του βραχυπρόθεσμου θετικού momentum με στήριξη τις 905-906 μονάδες και στόχο τις 930, ένα επίπεδο που αποτελεί και την αντίσταση στον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό.

Στο θετικό κλίμα συνεπικουρεί και η συμπεριφορά στις διεθνείς αγορές: οι ευρωπαϊκοί EU50 και EU600 βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ και οι αμερικανικοί ανάρρωσαν αγγίζοντας τα προ ημερών επιτευχθέντα δικά τους. Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθούν κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News