H Warner Music φαίνεται πως βγαίνει νικήτρια στη μάχη για την απόκτηση του πλούσιου μουσικού καταλόγου του αξέχαστου Ντέιβιντ Μπόουι, καθώς το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί ήταν σημαντικό, αφότου έγινε γνωστό –τον περασμένο μήνα- πως θα μπει πωλητήριο στα πνευματικά δικαιώματα της συλλογής.

Οι διαχειριστές της κληρονομίας του Μπόουι, ο οποίος απεβίωσε το 2016, στόχευαν στη συγκέντρωση τουλάχιστον 200 εκατ. δολαρίων, όμως φαίνεται πως το τελικό ποσό θα είναι μεγαλύτερο. Όσον αφορά τον αγοραστή, δημοσίευμα, των «Financial Times» εμφανίζουν την Warner Music να βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες και ένα βήμα πριν το τελικό deal.

Η μουσική φίρμα που εκπροσωπεί δημοφιλή ονόματα της σύγχρονης μουσικής, όπως η Dua Lipa και η Lizzo θεωρεί ότι η προσθήκη του μουσικού καταλόγου του Μπόουι θα είναι ένα σημαντικό asset. Μάλιστα, εμφανίζεται διατεθειμένη να προσφέρει συνολικά 535 εκατ. δολάρια για να εμπλουτίσει το ρόστερ της με νέα ονόματα και μουσικούς καταλόγους, όπως αυτός του Ντέιβιντ Μπόουι.

Ο μουσικός κατάλογος του Μπάουι που καλύπτει δεκαετίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και δημοφιλή άλμπουμ, όπως το Let’s Dance, το Heroes και το The Rise and Fall of Ziggy Stardust, εξακολουθεί να «παράγει» σημαντικά έσοδα από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο, τις διαφημίσεις και τα φιλμ.

Την τελευταία χρονιά μεγάλα ονόματα όπως ο Μπομπ Ντίλαν, η Στίβι Νικς, ο Νιλ Γιανγκ, ο Πολ Σάιμον, η Μαντόνα, οι Aerosmith πέτυχαν νέες συμφωνίες για τους μουσικούς τους καταλόγους και μάλιστα με πολύ υψηλά… εννιαψήφια ποσά. Αντιστοίχως μεγάλες μουσικές φίρμες, αλλά και επενδυτικά funds, όπως η Blackstone και η KKR, ξεχώριζαν ανάμεσα στους αγοραστές αντιλαμβανόμενα τις υψηλές προοπτικές κερδοφορίας που προσφέρει ο κλάδος μετά την αναβίωση που πυροδότησε το streaming.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας εκτοξεύτηκαν στα 22 δισ. δολάρια πέρυσι!

Τα έσοδα αυτά έχουν χαρίσει σημαντική ρευστότητα στις εταιρείες του κλάδου που αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ενδυνάμωση τους. Η ίδια η Warner Music, μετά τη δημόσια εγγραφή της πέρυσι, είδε την μετοχή της να αυξάνεται κατά 20% μέχρι τώρα φτάνοντας σε κεφαλαιοποίηση τα 23 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus