Από τα σελέμπριτι και τα περιοδικά μόδας, ο Ελληνοκαναδός φωτογράφος Terry Tsiolis, στρέφει τον φακό του σε καθημερινούς ανθρώπους και παρουσιάζει την δική του «πασαρέλα» μοντέλων στην έκθεση «PORTRAITS», στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, από 18 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου.

Μια επιλογή 110 φωτογραφιών από μια σειρά 600 πορτρέτων που τράβηξε την τελευταία επταετία, συγκεντρώνοντας στο στούντιό του στην Νέα Υόρκη, »μοντέλα» μέσω πρόσκλησης που απηύθυνε στα σόσιαλ μίντια: «Γεια σας! Θα βρίσκομαι στο στούντιό μου την … [ημερομηνία] για φωτογράφηση πορτραίτων. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Ανεξάρτητα από ηλικία, χρώμα, μέγεθος, φύλο ή θρησκεία. Επικοινωνήστε μαζί μου, εάν ενδιαφέρεστε».

Στην πρόσκληση του ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος από παντού – Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Πορτογαλία, Ισπανία,Ελλάδα, Μαρόκο. Ακόμα και την τελευταία χρονιά, στην περίοδο της καραντίνας, όταν λόγω των περιορισμών εστίασε περισότερο στα πορτρέτα, ανθρωποι από μακρινές χώρες συνέχισαν να του στέλνουν βίντεο μέσω facetime. Κάτι που του επέτρεψε να δημιουργήσει μια πιο αυθεντική εικόνα της ανθρωπότητας.

Τα πορτρέτα του Terry Tsiolis, προσπαθούν να αποτυπώσουν τον χαρακτήρα κάθε εικονιζόμενου, παρακάμπτοντας τους κανόνες της δαπανηρής και σύνθετης φωτογράφισης μόδας και ρουχισμού. Τα άτομα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του, επιδεικνύουν την δική τους ειλικρίνεια χωρίς επιφυλάξεις: με ερωτισμό, παραλογισμό, ειρωνεία, ευθυμία. Κι επειδή τους φωτογράφισε χωρίς περιορισμούς, μόνος του, δίχως την γυαλιστερή, κατασκευασμένη ομορφιά των περιοδικών όπου εργάζεται, ο διαπρεπής φωτογράφος αγαπά αυτές τις φωτογραφίες πολύ περισσότερο. Ο κόσμος των πορτρέτων του Τerry Tsiolis εκτείνεται από την πληθωρική Μαροκινή exotic dancer, στον υπάλληλο τού απέναντι καφέ από το στούντιο του φωτογράφου στη Νέα Υόρκη, έως έναν υπερασπιστή της ρευστότητας του φύλου, genderfluid, που κάνει περφόρμανς γυμνός μπροστά σε έργα των μεγάλων μουσείων, Πράδο, Λούβρο κ.ά. με αποτέλεσμα να τον συλλαμβάνουν, έως ένα ζευγάρι αλμπίνων, μια γυναίκα με τα τατουάζ της, την ηθοποιό χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου, τον πατέρα του φωτογράφου, τη μητέρα του σε χορευτική πόζα, και πολλούς ακόμα.

Η έκθεση «Πορτραίτα» στο Μουσείο Μπενάκη είναι η πρώτη του Terry Tsiolis σε μουσειακό χώρο και ο ίδιος δηλώνει ευτυχής. Ο Terry Tsiolis γεννήθηκε το 1969 στο Μόντρεαλ, από γονείς μετανάστες της Πελοπονήσου στον Καναδά. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με τα περιοδικά μόδας Vogue, Harper’s Bazaar και Vanity Fair. Έχει απαθανατίσει μουσικούς και ηθοποιούς όπως την Ριάννα, την Μάργκοτ Ρόμπι, την Τζέην Φόντα.

Η πρόταση να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη ήταν του Νίκου Τριβουλίδη, διευθυντή Πόρων και Ανάπτυξης του Μουσείου Μπενάκη, καθώς τα έσοδα από μια σειρά με φωτογραφίσεις των υποστηρικτών του μουσείου από τον Τerry Tsiolis, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Μουσείου Μπενάκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus