Google – Προβλέπει αύξηση κερδών από αναζητήσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι, επένδυσε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του cloud computing, έχοντας ως σκοπό την αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη γενικότερη ανάπτυξή της

Google – Προβλέπει αύξηση κερδών από αναζητήσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη

Παρά τη γενική τάση που επικρατεί οι εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας να επενδύουν στο metaverse για την αύξηση των κερδών τους και τη γενικότερη ανάπτυξή τους, o CEO της Google και της μητρικής της, Αlphabet, Σουντάρ Πιτσάι, επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τα searches στο Internet, για να εξασφαλίσει την επιτυχία του δικού του έργου.

Όπως αναφέρεται και στο Bloomberg, ο CEO της Google επένδυσε αρκετά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του cloud computing, παρόλο που τα περιθώρια για νέες επενδύσεις έχουν στενέψει αρκετά, εξαιτίας της αύξησης των κανονιστικών ελέγχων. Η κίνησή του αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των κερδών, καθώς παρατηρήθηκε ότι, για την καλύτερη εμπειρία χρήσης των εφαρμογών της Google, οι οποίες συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξή της, όπως τα video στο Youtube, το cloud και το app store, καθίστανται αναγκαίες οι επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο αναλυτικά, στις αρχές Νοεμβρίου, η Alphabet ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσό αυτό εκτιμάται ότι προήλθε από τις διάφορες λειτουργίες που προσφέρει η Google στους χρήστες της, όπως η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης και άλλες έξυπνες, συνδυαστικές δυνατότητες.

Συνεργασία Google και… Κίνας;

Ο CEO της Google θεωρεί ότι, μελλοντικά, πολλά προϊόντα της εταιρείας του θα αναπτύσσονται και θα δοκιμάζονται πρώτα σε χώρες της Ασίας και, έπειτα, θα καθίσταται δυνατή η χρήση τους και από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, πλην της Κίνας, όπου, από το 2018, δεν είναι δυνατή η λειτουργία της Google και των υπηρεσιών της.

Ο Πιτσάι, παραδέχθηκε την αντιπαράθεση της Google με τις κινεζικές εταιρείες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της κβαντικής πληροφορικής, άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η Κίνα να συνεργαστούν σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο