Παρά τη γενική τάση που επικρατεί οι εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας να επενδύουν στο metaverse για την αύξηση των κερδών τους και τη γενικότερη ανάπτυξή τους, o CEO της Google και της μητρικής της, Αlphabet, Σουντάρ Πιτσάι, επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τα searches στο Internet, για να εξασφαλίσει την επιτυχία του δικού του έργου.

Όπως αναφέρεται και στο Bloomberg, ο CEO της Google επένδυσε αρκετά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του cloud computing, παρόλο που τα περιθώρια για νέες επενδύσεις έχουν στενέψει αρκετά, εξαιτίας της αύξησης των κανονιστικών ελέγχων. Η κίνησή του αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των κερδών, καθώς παρατηρήθηκε ότι, για την καλύτερη εμπειρία χρήσης των εφαρμογών της Google, οι οποίες συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξή της, όπως τα video στο Youtube, το cloud και το app store, καθίστανται αναγκαίες οι επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο αναλυτικά, στις αρχές Νοεμβρίου, η Alphabet ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσό αυτό εκτιμάται ότι προήλθε από τις διάφορες λειτουργίες που προσφέρει η Google στους χρήστες της, όπως η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης και άλλες έξυπνες, συνδυαστικές δυνατότητες.

Συνεργασία Google και… Κίνας;

Ο CEO της Google θεωρεί ότι, μελλοντικά, πολλά προϊόντα της εταιρείας του θα αναπτύσσονται και θα δοκιμάζονται πρώτα σε χώρες της Ασίας και, έπειτα, θα καθίσταται δυνατή η χρήση τους και από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, πλην της Κίνας, όπου, από το 2018, δεν είναι δυνατή η λειτουργία της Google και των υπηρεσιών της.

Ο Πιτσάι, παραδέχθηκε την αντιπαράθεση της Google με τις κινεζικές εταιρείες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της κβαντικής πληροφορικής, άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η Κίνα να συνεργαστούν σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή