Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW θα χρησιμοποιεί δικά της μικροτσίπ για τα επόμενης γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και αυτόνομης οδήγησης.

Η Qualcomm είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μικροτσίπ για χρήση σε κινητά τηλέφωνα, αλλά με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται ότι ενισχύει τη θεαματική «στροφή» στις δραστηριότητές της αφού ήδη το 1/3 των πωλήσεών της αφορούν τομείς εκτός κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε γνωστό ότι τα νέα μικροτσίπ που θα προμηθευτεί προορίζονται για τη νέα σειρά οχημάτων «Neue Klasse», η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει από το 2025.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη ενασχόληση της Qualcomm με το χώρο του αυτοκινήτου καθώς στο παρελθόν έχει προμηθεύσει μικροτσίπ για το κεντρικό πάνελ μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η επίσης αμερικανική General Motors.

Με τη νέα συμφωνία, η Qualcomm έρχεται σε ευθεία «αντιπαράθεση» με τις Nvidia και Intel οι οποίες ήδη προσφέρουν επεξεργαστές για τους υπολογιστές υποβοήθησης οδήγησης, που χρησιμοποιούνται στα συστήματα αυτόματης διατήρησης του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας και στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Σε τεχνικό επίπεδο, Qualcomm και BMW θα στηρίξουν τη συνεργασία τους σε ένα βασικό επεξεργαστή που θα αναλαμβάνει την επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων από τις κάμερες που θα βρίσκονται περιμετρικά του οχήματος. Επιπλέον, η BMW θα χρησιμοποιεί και έναν επεξεργαστή κεντρικής επεξεργασίας καθώς και μια σειρά μικροτσίπ που θα βοηθούν στην επικοινωνία του οχήματος με τα cloud κέντρα δεδομένων.

Όπως αναφέρει το Reuters, μία ήδη υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στις BMW και Intel για τη μονάδα αυτόνομης οδήγησης Mobileye θα μπορούσε να συνεχιστεί, σύμφωνα με δήλωση της BMW, ωστόσο τα αρχικά σχέδια των δύο για το λανσάρισμα ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος εντός του 2021 προφανώς δεν έχουν καρποφορήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή