Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών βρίσκεται το ευρώ τις τελευταίες ώρες, καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τηρήσει τις διευκολυντικές πολιτικές της, παρόλο που ο εκτεταμένος πληθωρισμός ωθεί τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσουν τα επιτόκια.

Τόσο η Federal Reserve όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια από τα ιστορικά χαμηλά το επόμενο έτος, τη στιγμή που η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει σταθερή την πολιτική της. «Η αγορά βρίσκεται σε θέση απόκλισης μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ», δήλωσε ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος στην Bank of America.

Το ευρώ κινείται σήμερα στα επίπεδα των 1,1340 δολαρίων, ενώ βρέθηκε λίγες ώρες πριν κάτω από τα 1,13 δολάρια, ήτοι το πιο αδύναμο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών. Έναντι της στερλίνας, στις 0,84 λίρες/ευρώ, το νόμισμα της Ευρωζώνης έχει αντιστρέψει το ράλι που είχε σημειώσει έως τις αρχές Νοεμβρίου, φτάνοντας στο πιο αδύναμο επίπεδο από τα πρώτα στάδια της πανδημίας του Covid, τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές