Ενόψει της πιθανής αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s αύριο Παρασκευή, οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται επίσης να δημοσιοποιηθούν οι βασικές γραμμές που θα ακολουθήσει το Ελληνικό Δημόσιο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του 2022 με την κατάθεση του Προϋπολογισμού.

Εκτός απροόπτου, όπως συνέβη περί τα τέλη του περασμένου μήνα με ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης S&P (Standard & Poor’s), ο οποίος τελικά δεν εξέδωσε ανακοίνωση, η Moody’s αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το αποτέλεσμα της τακτικής αξιολόγησης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Πότε «ανεβαίνει» στην Α’ Εθνική από τους οίκους, η Moody’s και τι ψήνεται με τις εξόδους στις αγορές

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας την κατατάσσει δύο διαβαθμίσεις μακριά από την επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με την Standard & Poors και την Fitch (BB), με θετικές και σταθερές προοπτικές αντίστοιχα, ενώ, σύμφωνα με τη Moody’s, η ελληνική οικονομία απέχει τρεις διαβαθμίσεις μέχρι την επενδυτική βαθμίδα, με σταθερές προοπτικές.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,17% από 1,21%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινήθηκε πτωτικά στο 0,33% από 0,36%, ενώ του 15ετούς υποχώρησε στο 1,24% από το 1,27%.

Διαβάστε: Moody’s – «Χρυσό» στην Ελλάδα για μείωση χρέους το 2022 – Στο 4,3% η ανάπτυξη

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 94 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,20% από 1,22% έναντι -0,28% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,48%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 1% ξανά στις 860 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Με κέρδη 1% ξανά στις 860 μονάδες

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 860,06 μονάδες (με τζίρο 82 εκατ.) ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,80% - Ιδιότυπη αλλαγή ρόλων μεταξύ τραπεζών και ΟΤΕ - Το αρνητικό διεθνές περιβάλλον θέτει όρια στην άνοδο