Ελαφρά πάνω από το αναμενόμενο κινήθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αν και συνολικά η εικόνα παραπέμπει σε συνεχή, αν και αργή, ανάρρωση της αγοράς εργασίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 268.000, σημειώνοντας μεν μικρή πτώση κατά 1.000 σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανεβαίνοντας σε σχέση με τα αναμενόμενα επίπεδα, καθώς οι αναλυτές περίμεναν να κυμανθούν στις 260.000.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας και μάλιστα, με σταθεροποίηση του δείκτη κάτω από το «μαξιλάρι» των 300.0000, για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το γεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό για την πορεία ανάκαμψης της αγοράς εργασίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ακόμη τα προ της πανδημίας.

Αντιστοίχως, οι αιτήσεις για συνεχιζόμενες αιτήσεις από παλαιούς ανέργους μειώθηκαν κατά 129.000, στις 2,080 εκατ. αιτήσεις, αντί των αναμενόμενων 2,120 εκατ., νούμερο που επίσης συνιστά χαμηλό πανδημίας.

Πάντως, πονοκέφαλος για την αγορά παραμένει η δυσκολία των επιχειρήσεων να προσελκύσουν νέο προσωπικό, με τις κενές θέσεις εργασίας να κινούνται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και δαπανηρό για τις επιχειρήσεις, καθώς υποχρεώνονται να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς και επιδόματα για να διασφαλίσουν νέους εργαζομένους. Ήταν κάτι που επεσήμαναν, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους για το τρίτο τρίμηνο, τόσο η Target όσο και η Walmart, επισημαίνοντας πως το αυξημένο λειτουργικό κόστος περιορίζει την κερδοφορία τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας