«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για την πανδημία, μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες, είτε υποστελεχωμένες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιό. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

«Μόλις προχθές (σ.σ. ο πρωθυπουργός) μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία — και σήμερα, ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα», προσέθεσε.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό. Είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ενας ανεμβολίαστος αστυνομικός», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει».

«Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό», σημείωσε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έστω και τώρα, «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και ζήτησε να ληφθούν τα εξής μέτρα:

   • Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.
   • Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό.
   • Να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.
   • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας, που είχε ανακοινώσει για το 2022.
   • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
   • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα σχολεία.
   • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων.
   • Να εγκατασταθούν συστήματα εξαερισμού στο μετρό.
   • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Να φύγει ο Πλεύρης»

«Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα, τα οποία θα επαναφέρουν τη χώρα σε μία λογική κανονικότητας. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Να ακούσει τη φωνή μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας στράφηκε και κατά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζητώντας ουσιαστικά την αντικατάστασή του.

«Είναι όμως σε όλους κατανοητό, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο παραμένει υπουργός Υγείας ένας άνθρωπος που, πριν από λίγους μήνες, δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένας υπουργός Υγείας «κύρους και αποδοχής, για να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικά για την ανάσχεση αυτής της τραγωδίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας, σημείωσε πως είναι αναγκαίο, το επόμενο διάστημα, και μπορούμε ακόμα και σήμερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ή αν δεν θέλει, τότε, ας αφήσει χώρο σε εμάς, που και θέλουμε και μπορούμε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα