Με απώλειες τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανατρέποντας μάλιστα το πρωινό θετικό τους πρόσημο, με τα δεδομένα από το νέο κύμα της Covid-19 να έχουν επιβαρύνει τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς επιβάλλονται εκ νέου μέτρα για τον περιορισμό του.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,3%, με τον κλάδο της υγείας να σημειώνει κέρδη 1,1%, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 2,3%. Ο αυστριακός ATX σημείωσε απώλειες 3,1%, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίασή του για πάνω από ένα χρόνο.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε απώλειες 0,38% στις 16.159 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,45% στις 7.223 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,42% στις 7.112 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, μόνο ο FTSE 100 έκλεισε με σημαντικές απώλειες σχεδόν 2%, ενώ ήπιες διακυμάνσεις μεταξύ -0,2% και +0,2% σημείωσαν οι άλλοι δύο δείκτες.

Η ταχεία εξάπλωση της Covid επανήλθε στο επίκεντρο, με πολλές χώρες να αντιμετωπίζουν καθημερινά ρεκόρ, επιβάλλοντας μερικούς περιορισμούς και αυστηρότερους κανόνες για τους μη εμβολιασμένους. Η κατάσταση στη Γερμανία με τον κορωνοϊό είναι τόσο κρίσιμη, ώστε ένα lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Προηγουμένως, η Αυστρία είχε επιβάλει νέο γενικό lockdown και την υποχρέωση εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού από τον Φεβρουάριο.

Σε επίπεδο τίτλων, η Kingfisher σημείωσε απώλειες 4,6%, με τη βρετανική λιανεμπορική αλυσίδα να ανακοινώσει απώλειες 2,4% στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου. Από την άλλη όμως η βρετανική Ocado (online supermarkets) κέρδισε 6,8%, καθώς επωφελείται από την επιβολή νέων μέτρων κατά της Covid-19 στην Ευρώπη.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας ελαφρά το 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6% τον μήνα έναντι πρόβλεψης 0,6%, με τη χώρα να αντιμετωπίζει και αυτή αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές