Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να διατηρήσουν και το θετικό πρόσημο της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα οικονομικά δεδομένα, την πορεία με το νέο κύμα της Covid-19 και τα εταιρικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη της τάξεως του 0,3%, με τον κλάδο της εξόρυξης να σημειώνει άλμα 2%, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχωρούν κατά 0,2%.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,19% στις 16.253 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,27% στις 7.273 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,54% στις 7.180 μονάδες.

Η ταχεία εξάπλωση της Covid βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, με πολλές χώρες να αντιμετωπίζουν καθημερινά ρεκόρ, επιβάλλοντας μερικούς περιορισμούς και αυστηρότερους κανόνες για τους μη εμβολιασμένους.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας ελαφρά το 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6% τον μήνα έναντι πρόβλεψης 0,6%, με τη χώρα να αντιμετωπίζει και αυτή αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές