Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων την Παρασκευή, καθώς τα νέα lockdown Covid επανέφεραν τις ανησυχίες για τη ζήτηση, καθώς οι παράγοντες του κλάδου σηματοδοτούν επιστροφή της προσφοράς.

Αλλά για τους καταναλωτές που αναζητούν χαμηλότερες τιμές στην αντλία, οι μειώσεις δεν είναι πιθανό να μεταφραστούν αμέσως σε χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου ή των καυσίμων.

Στις ΗΠΑ, ο εθνικός μέσος όρος για ένα γαλόνι φυσικού αερίου διαμορφώθηκε περίπου στο υψηλό επταετίας των 3,41 δολαρίων την Παρασκευή. Αυτό είναι υψηλότερο από 3,34 δολάρια πριν από έναν μήνα και αρκετά υψηλότερα από τα 2,12 δολάρια που ήταν πέρυσι.

Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ για το πετρέλαιο βυθίστηκε περισσότερο από 4% στα 75,37 δολαρίων, τιμή που δεν έχει παρατηρηθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Το αργό διαπραγματεύτηκε στο πράσινο νωρίτερα την ημέρα, αλλά έπεσε σε αρνητικό έδαφος μετά την είδηση ​​των lockdown στην Αυστρία.

«Η αγορά παραμένει θεμελιωδώς σε καλή θέση, αλλά τα lockdown αποτελούν πλέον προφανή κίνδυνο για αυτό, εάν άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστρίας», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Μια κίνηση κάτω από τα 80 δολάρια θα μπορούσε να εμβαθύνει τη διόρθωση, ίσως τραβώντας την τιμή πίσω προς την περιοχή των 70 δολαρίων», πρόσθεσε.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου λήγει σήμερα, με το συμβόλαιο για την παράδοση Ιανουαρίου να υποχωρεί κατά 3,8% στα 75,44 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent , το διεθνές σημείο αναφοράς, διαπραγματεύθηκαν έως τα 78,15 δολάρια για πρώτη φορά από την 1η Οκτωβρίου.

Τόσο το WTI όσο και το Brent βρίσκονται σε καλό δρόμο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, που είναι το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί απωλειών από τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές