Η κυβέρνηση της Ινδίας θα ανακαλέσει την ισχύ των τριών νόμων για την αγροτική μεταρρύθμιση, οι οποίοι εγκρίθηκαν πέρυσι και πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις που διαρκούν σχεδόν για έναν χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα ο ινδουιστής εθνικιστής ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, κάνοντας απροσδόκητη στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών.

«Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τους τρεις νόμους για τη γεωργία. Θα αρχίσουμε τη συνταγματική διαδικασία ακύρωσης αυτών των τριών νόμων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκινά στα τέλη του μηνός», διαβεβαίωσε ο κ. Μόντι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς το έθνος.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες, που διαδηλώνουν ασταμάτητα τον τελευταίο χρόνο εναντίον των νόμων αυτών, κατασκήνωσαν το τελευταίο διάστημα σε εισόδους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, αφού η ινδουιστική εθνικιστική κυβέρνηση τους απαγόρευσε την είσοδο στο Νέο Δελχί.

Ο Ναρέντρα Μόντι έκανε την υπόσχεση αυτή την ημέρα της Πρακάς Παρβ, της γιορτής του φωτός των Σιχ, δύο μήνες προτού διεξαχθούν εκλογές στις βόρειες πολιτείες Πουντζάμπ και Ούταρ Πραντές, που έχουν μεγάλους αγροτικούς πληθυσμούς, καθώς και στις πολιτείες Ουτάραχαντ, Γκόα και Μανιπούρ.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο κεντρικός ομιλητής τις επόμενες ημέρες σε πολιτικές συγκεντρώσεις του κόμματός του, του BJP, στην Ούταρ Πραντές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα