Χρειάστηκε μόλις… 66 χρόνια για να το αποφασίσει, όμως η αναζωπύρωση των αντιρατσιστικών κινημάτων στις ΗΠΑ έπεισε τελικά την Walt Disney να προσθέσει Αφροαμερικανούς Άγιους Βασίληδες στους φετινούς εορτασμούς στα θεματικά της πάρκα.

Βέβαια, η εταιρεία προσπάθησε να δρομολογήσει την απόφαση χωρίς μεγάλη δημοσιότητα και… φανφάρες, θέλοντας να αποφύγει την κριτική που θα δεχόταν από τα κινήματα ισότητας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της. Όμως, αρκετά αμερικανικά media το αντιλήφθηκαν και το έκαναν θέμα.

Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2020, που οδήγησαν και στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας με την απομείωση της δημοτικότητας του Ντόναλτ Τραμπ και τελικά την ήττα του στις εκλογές, πολλές εταιρείες υποχρεώθηκαν να αναμορφώσουν τις στρατηγικές τους σε θέματα ισότητας μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.

Η εμφάνιση των πρώτων Αφροαμερικανών Αγιοβασίληδων έγινε αντιληπτή, αν και σε περιορισμένη κλίμακα, στις περσινές γιορτές από κάποιες εταιρείες και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Όμως, φέτος η τάση είναι πιο σαφής με την απόφαση ειδικά μιας εμβληματικής εταιρείας όπως η Walt Disney να είναι καθοριστική για τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων