Με την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των Χριστούγεννων να έχει ξεκινήσει, έχει αναδυθεί και η ανάγκη για εύρεση του κατάλληλου δώρου για τα πολύ-αγαπημένα πρόσωπα. Το κύμα ωστόσο της τεχνολογικής πρωτοπορίας, έχει στρέψει τους καταναλωτές σε μία νέα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο από το ανταλλακτήριο ‘Crypto.com’, αποκαλύφθηκε ότι οι Αυστραλοί είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ως χριστουγεννιάτικα δώρα, ψηφιακά στοιχεία σε τεχνολογία blockchain για τους αγαπημένους τους.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 2.020 Αυστραλοί (ηλικίας 18-59 ετών), εκ των οποίων το 26% εξέταζε ένα δώρο που σχετίζεται με τον νέο αυτόν κλάδο. Από το παραπάνω ποσοστό, το 53% δήλωσε ότι ενδεχομένως να αγόραζε κρυπτονομίσματα, όπως Bitcoin (BTC) και Ether (ETH), για τους φίλους και την οικογένειά του, αυτά τα Χριστούγεννα.

Εκτός από την άμεση αγορά κρυπτονομισμάτων, ορισμένοι ανέφεραν πως επιθυμούν να αγοράσουν ως δώρα εμπορεύματα που σχετίζονται με τον τομέα, όπως κάλτσες και σκούφους με θέμα τα κρύπτο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 1/3 των ερωτηθέντων σκέφτεται να δωρίσει NFTs στους συνεργάτες του, φανερώνοντας την έντονη απήχηση του χώρου ψηφιακής τέχνης. Άλλα δώρα που ανέφεραν οι ερωτηθέντες περιλαμβάνουν token και βιβλία εκμάθησης.

Μιλώντας για τα ευρήματα της έρευνας, ο Karl Mohan, Γενικός Διευθυντής στο Crypto.com για τις περιοχές εντός Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των Αυστραλών πλέον ενσωματώνουν τα κρύπτο στις «καθημερινές τους δαπάνες».

Ο παγκόσμιος ιστός της Google έχει καταγράψει πολλαπλές αναζητήσεις της φράσης ‘bitcoin gift’ και ‘crypto gifts’, ενώ η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ‘Amazon.com’ προσφέρει πάνω από 4.000 προϊόντα σχετικά με τις παραπάνω αναζητήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News